Hvem er polfarer og foredragsholder Børge Ousland?

Da Børge Ousland jobbet som Nordsjødykker på midten av 1980-tallet la han ut på sin første ekspedisjon over Grønland på ski. Den 37 dager lange ekspedisjonen ga mersmak, og i 1990 la han ut på sin neste ekspedisjon med den nå kjente polfareren Erling Kagge. Denne ekspedisjonen var den første av sitt slag, og tok Ousland og Kagge fra Canada til Nordpolen uten hunder og uten å motta forsyninger underveis.

Polfarer på fulltid

I 1993 la Ousland opp som dypvannsdykker og bestemte seg for å bli polfarer og eventyrer på fulltid. Siden den gang har han gjennomført mer enn ti ekspedisjoner, skrevet flere bøker og delt sine erfaringer både på film og TV.

Ousland har lagt ut på flere ekspedisjoner, både alene og sammen med andre. Enkelte av disse har vært pionerekspedisjoner hvor Ousland har vært den første til å gjennomføre ekspedisjonen på en gitt måte. Det kan for eksempel dreie som en spesiell rute, uten hunder, uten ski eller uten etterforsyninger på ekspedisjonen.

Ousland har også tatt for seg flere ekspedisjoner hvor han alene eller sammen med andre, har fulgt i fotsporene til tidligere ekspedisjoner ved hjelp av moderne teknologi. Et eksempel på dette var ekspedisjonene gjennom Nordpassasjene i 2010. Her klarte de å komme seg gjennom begge Nordpassasjene i løpet av en og samme sesong, noe som sannsynligvis ville tatt flere år på Roald Amundsens tid.

Børge Ousland er en polfarer med erfaring fra verdens mest ekstreme landskap. Ekspedisjonene har gitt han kunnskap om mestring, samarbeid og eventyrlyst – erfaringer han deler i foredragene sine.

Prisbelønt hotelleier og foredragsholder

Sammen med Tromsø-arkitekten Snorre Stinesen har Børge utviklet landskapshotellet Manshausen i Steigen. Hotellet har vunnet flere internasjonale priser for sitt design.

Ved hjelp av sine erfaringer som polfarer, forfatter og forretningsutvikler kan Børge Ousland holde foredrag om alt fra mestring og eventyrlyst til god forretningskikk og samarbeid i bedrifter.

Book ET FOREDRAG MED BØRGE OUSLAND

Kontakt Børge Ousland for å booke et inspirerende foredrag om dagsaktuelle tema som for eksempel klimaendringer eller mestring og samarbeid.